Χρηματιστήριο

 

Το χρηματιστήριο θα πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο για τον οποίο εφευρέθηκε. Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο εφευρέθηκε; Η ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των οποίων η λειτουργία συνδέεται εμμέσως με το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό σημαίνει καθαρά παραγωγή και τίποτε άλλο.

Αυτός είναι ο λόγος που εφευρέθηκε το χρηματιστήριο. Οι ιδιωτικοί πόροι χρηματοδοτούν την ανάπτυξη της παραγωγής και με τον τρόπο αυτόν εξυπηρετούνται τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα. Οι παραγωγοί βρίσκουν πόρους για την ανάπτυξή τους, χωρίς να αναγκάζονται να "δανείζονται" από το τραπεζικό σύστημα. "Συνεταιρίζονται" με το επενδυτικό κοινό και διευκολύνονται στις επιδιώξεις τους. Στα κέρδη μοιράζονται τις αποδόσεις με αυτό το κοινό, αλλά στις ζημιές δεν τους περιμένει ο τραπεζικός κλητήρας έξω από το σπίτι τους.

Το χρηματιστήριο θα πρέπει να πάψει να είναι χώρος τζόγου και εύκολη λύση, για να μπορούν οι διαπλεκόμενοι να αντλούν ιδιωτικά χρήματα με τις ευλογίες του κράτους.

Θα πρέπει να πάψει να είναι ο νόμιμος τρόπος για στήσιμο "πυραμίδων", που παγιδεύει τον κόσμο.

Στο χρηματιστήριο θα επενδύουν οι πραγματικοί επενδυτές και δεν θα "παίζουν" οι τζογαδόροι.

Στο χρηματιστήριο θα βρίσκουν ειδική χρηματοδότηση οι επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν συνέταιρο τον κόσμο.

Επιχειρηματίες, που δίνουν δουλειά στον κόσμο. Επιχειρηματίες, που αναπτύσσουν κεφάλαιο και το προσθέτουν στο εθνικό κεφάλαιο. Αν ένα κράτος δεν έχει παραγωγή, δεν έχει λόγο να διατηρεί χρηματιστήριο.

Το χρηματιστήριο θα πρέπει να πάψει να βοηθά τους Λάτσηδες ή τους Μπομπολαίους να μεγεθύνονται και να λεηλατούν ως τέρατα την κοινωνία. Αναγκαστικά δηλαδή όλες οι επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την παραγωγή, θα αποβληθούν από το χρηματιστήριο. Ιδιωτικές τράπεζες, τεχνικές, ασφαλιστικές, εμπορικές, ιατρικές εταιρείες, δεν έχουν λόγο να βρίσκονται μέσα σ' αυτό.

Δεν υπάρχει λόγος να χρηματοδοτεί ο κόσμος αυτούς που εκ των δεδομένων θέλουν να τον εκμεταλλευτούν.

Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται συλλογικά συμφέροντα, τα οποία είναι εχθρικά στα γενικά συμφέροντα.