Ο καρκίνος του δικομματισμού.

 

Το κύριο πολιτικό αίτημα του κόμματός μας είναι να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα. Να πάψει να "βραχυκυκλώνεται" από τους πονηρούς και τους φασίστες. Να πάψει να γίνεται ένα ανενεργό νομικό κατασκεύασμα. Ένα κατασκεύασμα, του οποίου ο ρόλος είναι απλά να δίνει άλλοθι σε φασίστες να μας κυβερνούν. Το γεγονός ότι ο βασικός και θεμελιώδης νόμος του ελληνικού κράτους δεν βρίσκει εφαρμογή, αποδεικνύεται από την ίδια τη λειτουργία του ελληνικού συστήματος. Από την καθημερινή του λειτουργία. Το ελληνικό σύστημα λειτουργεί σαν να έχει προηγηθεί Πραξικόπημα. Δεν υπάρχει δημοκρατία.

Αυτό το οποίο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα είναι μια σκληρή ολιγαρχία μερικών κυρίαρχων οικογενειών. Οικογενειών, οι οποίες ελέγχουν απόλυτα τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Οι ίδιοι άνθρωποι των ίδιων οικογενειών, όταν δεν ασκούν την εκτελεστική εξουσία, ασκούν την αντιπολίτευση. Οι ίδιοι άνθρωποι συνεννοούνται μεταξύ τους για την εκλογή των κορυφαίων παραγόντων του πολιτικού και πολιτειακού μας συστήματος. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής ή αυτόν του Αρείου Πάγου, οι πάντες είναι επιλογές αυτών των οικογενειών. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Υπάρχει κληρονομική "ολιγαρχία". Δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία. Υπάρχει το "μέσον" προς αυτές τις οικογένειες. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Υπάρχει η εύνοια αυτών των οικογενειών.

Ο δικομματισμός δηλαδή είναι η απόδειξη του εκφυλισμού του ελληνικού συστήματος. Είναι η απόδειξη ότι δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα. Ο δικομματισμός ευθύνεται για όλα τα δεινά που αυτήν τη στιγμή κατατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Οι ιδιοκτήτες των δύο μεγάλων κομμάτων ελέγχουν τα πάντα. Ελέγχουν το κράτος και —με την εξουσία που μονίμως κατέχουν— ευνοούν τους καναλάρχες, προκειμένου να διαιωνίζονται στην εξουσία. Οι κομματάρχες, με την εξουσία που διαχειρίζονται, παραδίδουν τον λαό στη διαπλοκή και αυτή ανταποδίδει, παραδίδοντάς τους τον λαό με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Το ένα αρνητικό φαινόμενο συντηρεί το άλλο και η κατάσταση γίνεται μόνιμη.

Όλα αυτά ξεκινούν από το γεγονός ότι τα κόμματα με τον παράνομο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν "διαπλέκουν" τις κυρίαρχες εξουσίες. Οι κυρίαρχες εξουσίες διαπλέκονται και γίνονται ένα "κουβάρι", το οποίο ελέγχεται αποκλειστικά από δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες εδρεύουν στη Ρηγίλλης και στη Χαριλάου Τρικούπη. Από εκεί ξεκινούν και εκεί καταλήγουν όλα τα άσχημα. Τα κόμματα δεν λειτουργούν όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και παύει να υπάρχει πολιτική παραγωγή. Δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία ούτε εθνική ανεξαρτησία. Οι κομματάρχες ελέγχουν τα πάντα και εξυπηρετούν όλους όσους τους βοηθούν σ' αυτήν την κυριαρχία. Οι κομματάρχες ελέγχουν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και οι Αμερικανοί ελέγχουν ΟΛΟΥΣ τους κομματάρχες. Ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές "τρώνε και πίνουν" εις βάρος του κορόιδου του καναπέ.